KÜTAHYA / GEDİZ - Erdoğmuş Şehit Ramazan Demirci İlkokulu

2 NİSAN OTİZM DÜNYA FARKINDALIK GÜNÜ

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Her yıl, "Otizm Farkındalık Ayı" olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Mrt

ÇANAKKALE ZAFERİ Çanakkale içinde aynalı çarşı Ana ben gidiyom düşmana karşı. adlı YouTube videosunu önizleÇANAKKALE ZAFERİ Ç

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü

İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.

Çanakkale Savaşı bir vatan müdafaasıdır. Bir vatana sahip olmanın en büyük izzet olduğunu bilenlerin bu mücadelesini bütün yönleriyle anlamak ve gelecek nesillere anlatmak çok önemlidir. Şanlı ecdadımıza karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla Çanakkale'nin hatırlattığı değerlerden, ortaya koyduğu manadan vazgeçmeyecek ve bu vatanı imanla sevmeye devam edeceğiz.

Dağların, taşların şüheda gövdesine büründüğü bu muazzam zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyor; tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyoruz.

Mrt

14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele 1 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Mücadelenin öncü saflarında yer alan ve zorlu şartlar altında pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanlarımız için bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı her zaman olduğundan daha büyük önem taşıyor. Sağlık emekçilerine adanan 14 Mart Tıp Bayramı'nda tüm sağlık çalışanlarımızın mücadelesine ortak olmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek için Maske Mesafe ve Temizlik kurallarına uymaya özen gösterelim.

Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan, doktorlarımız başta olmak üzere, tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.

Ara

20-27 ARALIK MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA HAFTASI PROGRAMINI ZOOM PROGRAMI ÜZERİNDEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ KATILIMIYLA YAPTIK.

Mehmet Akif Ersoy  1873-1936

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Babası "İpekli Hoca" olarak bilinen Tahir Efendi, annesi ise Şerife Hanım'dır. Dini eğitimini babasından alan Akif, öğrenimine Emir Buhari Mahalle Mektebi'nde başladı. Buradan mezun olduktan sonra sırasıyla Fatih Rüştiyesi, İstanbul İdadisi ve Halkalı Baytar Mektebi'nde öğrenimini sürdürdü. Akif, gittiği tüm okullarda başarısıyla diğer öğrencilerden sivrilmişti. Mehmet Akif Ersoy İlk şiirlerini, İstanbul İdadisi'nde okurken yazdı. Bu okuldaki hocalarından biri de ünlü edebiyatçı Muallim Naci'ydi. Muallim Naci, daha o yaşlarda Akif'teki yeteneği fark etmiş ve "Bu çocukta gördüğüm cevheri, kimsede görmedim" demişti.

Osmanlı Devleti'nin farklı bölgelerinde baytarlık yapan Akif, kendisini ideallerine vermek adına bu görevini bıraktı. Darülfünun'da ve Halkalı Ziraat Mektebi'nde edebiyat dersleri vermeye başladı. Bu sırada çeşitli dergilerde yazıları yayınlandı.

Akif, Çanakkale Zaferi'nin haberini Arap topraklarında aldı. Öylesine bir heyecan duydu ki, hemen kalemine sarıldı; "Çanakkale Destanı'nı yazdı.1920'de Burdur vekili olarak meclise girdi. Yazdığı İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 günü meclis tarafından milli marş olarak kabul edildi. 11 yıl boyunca Mısır'da kalan Akif, 1936'da tekrardan yurda döndü. Türk milletinin gönlünde ''vatan şairi'' ve ''milli şair'' olarak bilinen Mehmet Akif Ersoy, 27 Aralık 1936 günü vefat etti. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı başladı! İşte ders programı

Milyonlanca öğrenci için yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Bugün itibarıyla uzaktan eğitim yoluyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programı başladı. 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek. Bakan Selçuk ayrıca Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı. Bakan Selçuk konuyla ilgili açıklama yaparak, "Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18'ine kadar sürdüreceğiz. 21'inden itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor" dedi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü

İstiklal Marşı'nın kabülünün 99. yıldönümü yaklaştı. Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan bu eser, 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından "İstiklâl Marşı" olarak kabul edilmiştir. 1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921'de TBMM'de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Şbt

Ara

YAŞAMA YOL VER HAYAT KURTARMAYA SEN DE YARDIMCI OL.Sağlık Bakanlığı Yaşama yol ver hayat kurtarmaya sen de yardımcı ol kampanyası çerçevesinde Kütahya'dan  gelen sağlık ekiplerince  öğrencilerimize 112 acil servis  hakkında bilgilendirme yapıldı.